Podcast-äänitykset koronaviruksen aikaan: etäyhteydet mahdollisia

Kuten kaikki muutkin, myös me Jaksomedialla olemme miettineet, miten koronaviruspandemia vaikuttaa toimintaan. Podcastien tekemisen suhteen avainkysymys on se, miten äänitykset hoidetaan – meillä on jo ennestään vahva etätyökulttuuri, joten jaksojen valmistelu ja jälkityöt hoituvat kyllä.

Tiivistettynä:

Podcasteja voidaan hyvin äänittää etänä.

Laajempi versio:

Teknisesti on mahdollista ottaa netin kautta etähaastateltaviksi kaksi ihmistä. Voidaan siis tehdä esimerkiksi niin, että ohjelman vetäjä tulee studiolle ja kaksi vierasta ovat molemmat etänä. Etäyhteyden toimivuuden puolesta studiossa voi olla paikalla useampikin ihminen, mutta jos tavoitteena on minimoida kontaktit ja maksimoida etäisyys, niin pidetään samassa tilassa kerrallaan olevien ihmisten määrä mahdollisimman pienenä.

Jotta etä-äänitys saadaan sujumaan, on tarpeen huolehtia siitä, että tuottaja ehtii jutella hyvissä ajoin haastateltavan kanssa. Haastateltavalla pitää olla käytössään tietokone (pelkkä älypuhelin ei riitä) ja kuulokemikrofoni, esimerkiksi siis sellainen joita käytetään Skype-keskusteluissa. Parasta olisi, että tuottaja ehtisi testata etukäteen etähaastatteluvalmiuden ja kun se on varmistettu, voidaan sopia äänityksestä.

Jos haastateltavalla ei itsellään ole kuulokemikrofonia tai se on kehno, meillä on lainattavia laitteita. Voimme toimittaa ne perille postitse tai pääkaupunkiseudulla itse suoraan ovelle ja hoitaa takaisin. Siinä tapauksessa äänitysaikatauluihin saatetaan tarvita hieman väljyyttä, jotta paketit ehtivät perille ajoissa.

Sisällöllisesti etä-äänityksien ei pitäisi aiheuttaa sen kummempia pulmia. Juontaja voi jaksoissa kertoa, että tämä tehdään nyt osin etänä ja kuulijoille se varmasti kelpaa.


Yleistä huomioitavaa tilanteesta:

Olemme lisänneet etätyötä entisestään niin, että useimpina aikoina studiolla on paikalla vain yksi ihminen. Flunssaisena me emme tule paikalle, ja kannustamme teitä ja vieraita tekemään samoin. Uusia äänitysaikoja kyllä löytyy aina.

Emme kättele, pesemme kädet usein ja laitteet puhdistetaan aina käytön jälkeen. Lisäksi kuitenkin suosittelemme, että otatte omat kuulokkeet mukaan.

Näitä ohjeita seuraamalla äänitykset saadaan hoidettua mahdollisimman turvallisesti.

Mikäli tästä heräsi kysymyksiä, ottakaa ihmeessä yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *