Keitä me olemme?

Olli Sulopuisto (olli@jaksomedia.fi / @osulop / +358 50 355 4767) on Jaksomedian perustaja, toimitusjohtaja ja atk-aiheista pitkään kirjoittanut toimittaja. Viime aikoina Bad Bets -podcastin tarinaa huijariliikemiehestä on ollut ilo kuunnella.

Emil Johansson (emil@jaksomedia.fi / ‭+358 40 774 2643‬) on Jaksomedian tuotantopäällikkö ja tuottaja, jolla on aiempaa kokemusta muun muassa Radio Helsingistä, Yleltä ja Long Playstä. Hän on sarjakuvanörtti ja suuri kauhukulttuurin ystävä. Tällä hetkellä Emil on koukussa huijaritarinoihin, joista suosituksena The Dropout: startup-unelma, joka kääntyi nopeasti painajaiseksi.

Ippi Arjanne (ippi@jaksomedia.fi / +358 45 7832 7733) on Jaksomedian tuottaja, jolle eniten tärkeitä juttuja ovat soitinten, etenkin basson, soittaminen ja tanssiminen. Vähiten tärkeitä: luisteluhiihto, anjovis ja säikäyttäminen (leffoissa ja elämässä). Ihmisten käyttäytyminen on Ipin mielestä superkiinnostavaa, ja sitä tarkastelee kutkuttavasti Mars-simulaatiosta kertova podcast The Habitat.

Hanna Asikainen (hanna@jaksomedia.fi / +358405031988) on Jaksomedian tuottaja ja aikaisemmin tuttu esim. Yleltä. Eniten Hannaa kiinnostaa tiede- ja ympäristöaiheet, kaikki ulkoseikkailuhommat ja hyvät tarinat. Viime aikoina kuuntelussa on ollut Conversations with People Who Hate Me, joka osoittaa hienosti, miten audiomuoto tarjoaa tilaa empaattiselle ja intiimille kohtaamiselle, sekä audiofiktion rajoja kokeileva Imaginary Advice.

Arttu Hirvonen (arttu@jaksomedia.fi) on Jaksomedian äänituottaja ja editori, sekä vapaa-aikanaan kikkailija. Hänellä on enimmäkseen positiivinen suhde musiikkiin, ja käyttääkin aikaansa sen parissa. Muihin parhauksiin Artun mukaan lukeutuvat pelaaminen, elokuvien katsominen ja unelmointi. Jos biisinkirjoittajien keskustelu biisien kirjoittamisesta kiinnostaa, kuuntele Sodajerker-podcastia.

Juha Jaakkola (juha@jaksomedia.fi) on Jaksomedian audio lead, äänituottaja, editori ja Ollin sanoin hinkkaaja (se oli kaikella rakkaudella sanottu! –Olli). Kysy Juhalta mikrofoneista etkä pääse toviin irti. Tuomas Skopan Jäähyväiset musiikille on parasta äänihörhöilyä aikoihin.

Juuso Lukkari (juuso@jaksomedia.fi / +358 40 515 3652) on Jaksomedian tuotantokoordinaattori, joka on erityisen ylpeä tuottamastaan Utelias mieli -podcastista. Vapaa-aikansa hän käyttää sarjakuvien, animaation, musiikkiteorian ja kirjojen parissa. Ologies on mainio esimerkki podcastista, jossa aiheen rajaus on samaan aikaan erittäin laaja mutta myös erittäin tiivis. Ainoa yhdistävä tekijä jaksojen välillä on se, että ne käsittelevät jotain ”ologiaa”, kuten vaikkapa astrologiaa, geologiaa, zoologiaa tai vampirologiaa.

Noora Mattila on Jaksomedian tuottaja, joka on vapaalla vuoden 2023. Hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Helsingin Sanomissa, Kodin Kuvalehdessä, Nuori Voima -lehden päätoimittajana sekä vapaalla jalalla muun muassa Seattlessa. Nooran suosikkeja ovat muun muassa Julia Thurenin Melkein kaikki rahasta, Erkka Mykkäsen Kirjoittamisesta, kaikki mitä Antti Holma tekee sekä oman firman Vammaiskultti, jonka pitäisi olla pakollista kuunneltavaa kaikille.

Paavo Sundell

Paavo Sundell (paavo@jaksomedia.fi / +358 440 7755 41) on Jaksomedian tuotantoassistenttiharjoittelijia. Paavolla on pitkä jääkiekkotausta, mutta nykyään vapaa-aika kuluu crossfitin parissa. Urheilu on aina ollu lähellä Paavon sydäntä ja hän onkin suuri Arsenalin kannattaja. Kovimmassa kuuntelussa on Urheilucast, jossa käsitellään urheilumaailman tapahtumia välillä todella värikkäistä näkökulmista.

Miia Laine (miia@jaksomedia.fi) on freelancer, radio ja podcast -tuottaja sekä musiikkialan sekatyöläinen. Hän tekee muun muassa Kaiken Maailman Kappaleita -musiikkiohjelmaa Radio Helsingille. Hän työskentelee mielellään myös englanniksi ja saksaksi. Serialin uusin kausi The Trojan Horse Affair Podcast vaikutti, Radiolab on usein hyvä (Red Herring -jakso!) ja suomenkielisiä suosikkeja ovat Mahadura & Özberkan sekä Avoin kysymys.

Risto Pikkarainen

Risto Pikkarainen on freelanceääniteknikko ja -editori Berliinistä. Silloin kun hän ei viilaa ja höylää podcastien parissa, on Risto äänittämässä tai miksaamassa musiikkia. Vapaa-ajalla kiinnostaa NBA-koripallon seuraaminen, stuodiolla nikkarointi sekä kahvin juonti. Kuuntelusuosituksena on Andrew Scheps Talks to Awesome People -podcast, jonka monituntisissa haastatteluissa legendaariset studiotyypit kertovat tarinoita siitä, millaista levyn teko oli ennen ja nykyään.

Iiro Sipola on leikkaaja ja äänituottaja, joka on Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta valmistunut musiikkiteknologi. Vapaa-ajalla parasta on perhe, pizzataikinoiden kanssa hifistely ja curling. Lisäksi lähes minkä tahansa urheilulajin seuraaminen sohvalta luonnistuu, erityisesti e-urheilun. Kiinnostavimmat podcastit Antti Holman tuotannon lisäksi liittyvätkin vahvasti urheiluun, esimerkkeinä vaikkapa F1: Beyond the Grid. Lisäksi vankilaelämästä kertova Ear Hustlen ensimmäiset kaudet ovat loistavia.

Jaksomedian graafisesta ilmeestä kiitokset kuuluvat seuraaville: Pekka Nikrus suunnitteli logon ja Kilda teki sen pohjalta graafisen ilmeen sekä monia asiakkaiden podcastien kansikuvista. Monet potreteistamme ovat Laura Ojan kuvaamia. Sivuston pohjana toimii Tove-teema.