Vallattomia suhteita haastaa huoletta parisuhdenormeja

Kun Riikka Suominen kirjoitti kirjan Suhteellisen vapaata, jossa hän käsitteli haluttomuutta parisuhteessa ja avoimia suhteita, hän huomasi, että ihmisillä oli aiheesta paljon sanottavaa. Parisuhdenormien räjäyttämiselle oli yhä tarvetta. Sinkkujen seksielämää ruoditaan avoimesti, mutta parisuhteiden ympäriltä tabuja ei ole purettu. 

Yle Puheella kesällä kuultavassa, Jaksomedian tuottamassa Vallattomia suhteita -ohjelmasarjassa kyseenalaistetaankin sitten reippaasti mutta analyttisesti vallitsevia näkemyksiä rakkaudesta ja seksistä.

Sarjassa Riikalla on joka jaksossa vieras, joka on sekä oman aiheensa tuntija että parisuhteissa elänyt ihminen. Yksi on avannut suhteensa. Toinen kyseenalaistanut oman haluttomuutensa syyt. Kolmas haastaa, miksi yhä kontrolloimme sosiaalisesti sitä, kuinka monta seksikumppania naisella saa olla. Neljäs kysyy, miksi unohdamme julkisesta seksipuheesta nautinnon.

Jokaisessa jaksossa Riikka soittaa myös asiantuntijalle, jolta kysytään, mikä asia pitäisi nostaa suomalaisissa parisuhteissa pöydälle juuri nyt. 

Lisäksi sarjassa kuullaan todellisia tarinoita todellisista parisuhteista.

Me Jaksomedialla olemme sarjasta superinnoissamme. Tällaista puhetta parisuhteesta ei meistä ole radioaalloilta kuultu.

Vallattomia suhteita voit kuunnella Yle Puheelta Maanantaisin ja tiistaisin klo 10, alkaen 29.6. Voit kuunnella sarjaa toki myös Yle Areenasta.

Tätä ei kannata missata.

https://areena.yle.fi/audio/1-50535182

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *