Heinäkuisen kuumia lukuvinkkejä

Jatketaan kesäharrastuksista kivoimman eli nonfiktion lukemisen parissa.

  1. Heitin talviturkin vasta aivan äskettäin Pyhäselässä, joka on lempeästä olemuksestaan huolimatta paskamaisen kylmä järvi. Kastautumista vitkutellessa kaivoin järven pohjasta muutaman lituskaisen kiven ja heitin niillä leipiä. Paras tulos taisi olla kolme, millä ei olisi mitään asiaa Mackinac-saarella järjestettävään leipien heiton mestaruuskisaan. (Minnesota Monthly)
  2. Yleisen hyvinvoinnin kannalta pitäisi vältää Valkoisen talon oranssin pötikän psykologisointia, mutta jummi sentään kun Rebecca Solnit kirjoittaakin aiheesta kauniisti: “Kuin sekoaisi autiosaarella, seuranaan vain perseennuolijoita ja huonepalvelijoita.” (Literary Hub)
  3. Miten matkailu syntyi? Tämä ei ole retorinen kysymys, en vain ollut koskaan tullut miettineeksi asiaa. Seiväsmatkojen historia on hämärästi tuttu, mutta sitä kauempaa — tosin edelleen suhteellisen läheltä — löytyy Thomas Cook, joka tosiaan keksi koko matkailun idean. Erikoinen homma tuo, että joku voi vain keksiä konseptin ja sitten se leviää kaikkialle. (Electric Lit)
  4. Mediataiteen ongelma on se, että tietokoneet vanhenevat ja hajoavat käsiin. Niinpä jo muutaman vuoden vanhojen teosten esittäminen alkuperäisessä muodossaan on viheliäisen hankalaa. Bruce Sterling kirjoittaa sen rinnakkaisgenrestä eli tech-artista (teknotaide?) ja hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kaikki mitä Bruce Sterling kirjoittaa, kannattaa vilkaista läpi. (Medium)
  5. Turhaan kiertelen: Noel Gallagherin haastattelu on mukana oikeastaan ihan vain siksi, että hän on niin mahdottoman viehättävä kiroilija. ¯_(ツ)_/¯ (Vulture)

Muistutus eli reminder: jos haluat lisää juttuvinkkejä, kannattaa tilata Viisi-postituslista, koska tänne kotskasivuille ne päätyvät vasta myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *