Kesälukemiston koston pojan paluu

Jos aurinko paistaa, lue. Jos sataa, lue.

Kesä tarkoittaa lomaa tarkoittaa aikaa lukea. Tai oikeastaan se tarkoittaa, että lomalla on aikaa kirjoittaa muutama Viisi-kirje, joista tämä on ensimmäinen. Jatkoa seuraa parin osan verran, minkä jälkeen tahti taas hidastunee.

Pidemmittä puheitta:

  1. Logojen merkityksestä on jauhettu ties miten pitkään, mutta Rob Walkerilla on aika hyvä argumentti sen puolesta, että juuri nyt ne ovat tärkeämpiä kuin koskaan aiemmin. Miksi? Koska jos logo toimii älypuhelinsovelluksen kuvakkeena, sen näkee kymmeniä tai satoja kertoja joka päivä. (Fortune)
  2. Antti Holman homoessee on kirjoittajansa näköinen eli iso ja ihana. Se on intiimi, hauska ja muita adjektiiveja, jotka alkavat nopeasti tuntua latteuksilta. Joten päädyn yhteen: se on sopivasti ristiriitainen, joka tarkoittaa osapuilleen keinotekoisen kokonaisuuden vastakohtaa. (Image)
  3. Jonkinlainen twitter-keskustelupalsta-chan-yms-meemikulttuurin fyysinen ilmentymä lienee se, että PissPigGranddad (nimimerkki selitetään jutussa) lähti Syyrian sotimaan, vaikkei oikeastaan tiennyt siitä kummastakaan — Syyriasta tai sotimisesta — paljon mitään. (New York)
  4. Amazon esitteli taannoin käyttäjäänsä jatkuvasti kuuntelevan ja katselevan älykaiuttimen. Mat Honan kirjoitti Echo Show’sta kritiikin, ei siis arvostelua tai testiä, jollaisia pitäisi olla kaikissa teknologiajulkaisuissa paljon enemmän — siinä kun ei puhuta megapikseleistä tai NITS:eistä, vaan mietitään että miksi tämä kaikki saa oloni tuntumaan kovin, kovin kummalliselta. (Buzzfeed)
  5. Ken-nukke ei enää ole pelkkä Barbien taulapää poikakaveri, vaan nyt hän on monimuotoisen moderni. Leluvalmistaja Mattel kohtelee uudistusta kuin valtionsalaisuutta, mikä tekee koko operaatiosta hassun. (GQ)

Vink vink: Iisein tapa pysyä kärryillä tulevista juttuvinkkauksista on tilata Viisi-postituslista, koska tänne kotskasivuille ne päätyvät vasta myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *