Tiesittekö, että internetistä löytyy tosi paljon hyvää luettavaa?

Se on fakta.

  1. Mitä vähemmän välität rannekelloista, sitä enemmän kannattaa lukea Gary Shteyngartin juttu aiheesta. Esimerkkisitaatti: “If you want a watch that looks like a Russian oligarch just curled up around your wrist and died, you might be interested in the latest model of Rolex’s Sky-Dweller.” (New Yorker)
  2. Miten Saksan ja saksalaisten pitäisi suhtautua 2000-luvun suureen kansanmuuttoon? Renata Adlerin juttu ei tarjoa helppoja vastauksia, mutta se tuntuu hiljaisine havaintoineen — kirjoittajan vanhemmat muuttivat natseja pakoon Yhdysvaltoihin — jotenkin rehellisemmältä kuin moni muu samasta aiheesta kirjoitettu reportaasi. (Lapham’s Quarterly)
  3. Kokeillaanpa keskellä listaa jotain uutta! Benedict Evansin analyysi robottiautojen vaikutuksista ei ole loisteliasta proosaa, mutta jummi sentään että siinä esitellyt perustellut näkemykset ovat kiinnostavia.
  4. Jos olet koskaan (anglistisesti) tuumannut “seuraisin mieluummin nurmikon kasvavan”, niin hei — tässäpä stoori juuri sinulle: mies, jonka veppikamerassa ei tapahdu oikeastaan juuri mitään, ja joka on juuri siksi kovin kaunis ilmiö. (Southwest)
  5. Oliver Sacks oli yksi ajattelija- ja kirjottajaidoleistani. Hänen kumppaninsa päiväkirjoista nappaistu näytepätkä on tosi, tosi hieno ja tosi, tosi surullinen. “The most we can do is to write — intelligently, creatively, critically, evocatively — about what it is like living in the world at this time.” (Guardian)
  6. Ja kertana kiellon päälle vielä bonusjuttu, jonka oletan kaikkien jo lukeneen: mitä tapahtuu, kun kuningatar Elizabeth kuolee?

Haluatko lisää? Tilaa Viisi-postituslista.

Kuva: Nikita Burdin


Tiesittekö, että internetistä löytyy tosi paljon hyvää luettavaa? was originally published in Toimitus on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *