Jaksomediassa tapahtuu isoja muutoksia

Olli tässä, moi.

Jaksomediassa tapahtuu tammikuussa 2021 isoja muutoksia. Yhtiön toinen perustaja, ystäväni ja sydänten toimitusjohtaja Veera Luoma-aho siirtyy muihin tehtäviin saatuaan niin mahtavan työtarjouksen, että siitä kieltäytyminen olisi ollut idioottimaista.

Veeran uudesta duunista kuulette tarkemmin aivan pian (edit: HS Visiossa aloittaa kokonaan uusi taloustoimittajien tiimi, tässä he ovat) ja valehtelisin jos väittäisin, ettei häntä tule ihan pirun ikävä. Mutta meikäläisen tunteet sikseen, palaan niihin myöhemmin.

Jaksomedia tietenkin jatkaa toimintaansa Suomen kovimpana luovana audiotoimistona, mutta saa meitä kutsua myös podcast- ja radiotuotantoyhtiöksi. Lupaamme ettemme harmistu moisesta.

Meillä aloitti vuodenvaihteessa kaksi uutta tuottajaa, Ippi Arjanne ja Ville Perttula. Ipin taustat ovat Ylellä ja Radio Helsingissä, Ville taas tulee Markkinointi & Mainonnasta. He esittäytyvät tarkemmin nettisivujemme toisessa nurkkauksessa, jota kannattaa käydä kurkkaamassa.

Lisäksi tuottajamme Noora Mattila jää vuoden kirjoitusvapaalle saatuaan Koneen Säätioltä apurahan narratiivisen tietokirjan tekemiseen. Voin luvata jo nyt, että siitä tulee hyvä.


Vuosia sitten minua ohjeistettiin kirjoittamaan lehtijutut niin, että jutun luettuaan kenenkään ei tarvitsisi kysyä ”mutta millaista siellä oikeasti oli?”

Joten: millaiselta tämä kaikki oikeasti tuntuu?

Tietysti jännittää – olisi kovin outoa, jos ei jännittäisi sitä, millaista on jatkaa ilman alusta asti mukana ollutta kumppania, jonka kanssa on jakanut niin vaikeat kuin hienotkin hetket. Molempia on mahtunut riittävästi kaikkiin näihin vuosiin, jotka olemme yhtiötä yhdessä pyörittäneet.

Toisaalta Jaksomedia on hyvässä kunnossa. Vuosi 2020 ei tuhonnut bisnestämme, vaan liikevaihto jopa kasvoi edellisvuoteen verrattuna. Meillä jatkaa hyvä porukka – Emil, Juuso, Juha, Arttu – ja uudet tuottajamme Ippi ja Ville tuovat uudenlaista osaamista ja näkemystä firmaan.

Tuotantoja on nyt jo putkessa ja vireillä jos jonkinlaista uutta sarjaa. Audion kimpussa pyörimme jatkossakin, mutta lisäksi tämän vuoden tavoitteena tavoitteena on kehitellä uudenlaista bisnestä sen sijaan, että pelkästään kasvattaisimme aiempaa toimintaa.

Minä jatkan firman pääomistajana. Osaan sanoa jo nyt, etten tahdo pidemmän päälle olla yksinyrittäjä. (Onko tämä… seuranhakuilmoitus? Ehkä!) Tiedän millaista on olla yksinyrittäjä ja tiedän myös, ettei Jaksomediaa olisi olemassa ilman Veeraa. Se on tosiasia, joka ei muutu, tapahtuu myöhemmin mitä tahansa.


Siispä – 2021!

Eiköhän tehdä tästäkin podcastien vuosi, onko se nyt sitten kuudetta vuotta putkeen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *