Viisi vuotta podcasteja ja Jaksomediaa

Marraskuisena keskiviikkoaamuna täsmälleen viisi vuotta sitten Helsingissä satoi vettä, oli neljä astetta lämmintä ja ensimmäinen Jaksomedian tuottama podcast ilmestyi. Sen nimi oli Apunen, ja ohjelmassa tuolloin EVA:n johtajana toiminut Matti Apunen haastatteli monialaisia vieraita kolme varttia kerrallaan. Tosin tarkkaan ottaen tuolloin ilmestyi vasta podcastin traileri. Pasi Sahlbergin haastattelu tuli linjoille kaksi päivää myöhemmin.

Viisi vuotta on pitkä aika uudelle yritykselle ja nuorelle mediamuodolle. Tosin, kuten olemme ahkerasti muistuttaneet, podcasteja oli Suomessakin jo 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä ja sitä paitsi ensi vuodesta tulee vihdoin podcastien vuosi. Jälkimmäinen toteamus on pitänyt paikkansa kaikki nämä vuodet siinä mielessä, että joka vuosi digitaalisen audion puolella on tapahtunut jotain uutta ja ihmeellistä.

Yle alkoi julkaista podcasteja, järjestimme yleisöäänestyksen Suomen parhaasta podcastista, Spotify lisäsi podcastit sovellukseensa, firman nimi vaihtui, kävimme ulkomailla podcast-tapahtumissa imemässä inspiraatiota, vaikuttajat ja true crime -castaajat valtasivat top-listat, palkkasimme lisää työntekijöitä, uusia tuotantoyhtiöitä ilmestyi markkinoille, järjestimme Jaksohali-tapahtumia podcastaajille ja sellaiseksi haluaville…

Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua, mutta jos loppuvuoden meiningin perusteella pitäisi ennustaa ensi vuoden asioita, niin sanoisin että hurjempaan suuntaan ollaan menossa (hyvällä tavalla hurjempaan).

Joten: viisi vuotta podcasteja ja Jaksomediaa. Kyllä sitä pitää juhlia. Kakkua ja pullaa! Juhlapuheita! Humoristisia välihuutoja ja sydämellisiä tunnustuksia.

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana (asiakkaat, yhtiökumppani, työntekijät, hallitus, kilpailijat, kuulijat, perhe ja sukulaiset). Teille, jotka yhä mietitte ”mikä on podcast” – vielä ehtii kyytiin.

Sillä seuraavasta viidestä vuodesta vasta hurjat tuleekin.

(Nyt siellä jo huudellaan, miksei Vikasietotilaa lasketa ensimmäiseksi podcastiksi. Siksi, että sen Olli teki toiminimellään, joka on siis eri yritys kuin Jaksomedia.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *