Se on fakta.
- Mitä vähemmän välität rannekelloista, sitä enemmän kannattaa lukea Gary Shteyngartin juttu aiheesta. Esimerkkisitaatti: “If you want a watch that looks like a Russian oligarch just curled up around your wrist and died, you might be interested in the latest model of Rolex’s Sky-Dweller.” (New Yorker)
- Miten Saksan ja saksalaisten pitäisi suhtautua 2000-luvun suureen kansanmuuttoon? Renata Adlerin juttu ei tarjoa helppoja vastauksia, mutta se tuntuu hiljaisine havaintoineen — kirjoittajan vanhemmat muuttivat natseja pakoon Yhdysvaltoihin — jotenkin rehellisemmältä kuin moni muu samasta aiheesta kirjoitettu reportaasi. (Lapham’s Quarterly)
- Kokeillaanpa keskellä listaa jotain uutta! Benedict Evansin analyysi robottiautojen vaikutuksista ei ole loisteliasta proosaa, mutta jummi sentään että siinä esitellyt perustellut näkemykset ovat kiinnostavia.
- Jos olet koskaan (anglistisesti) tuumannut “seuraisin mieluummin nurmikon kasvavan”, niin hei — tässäpä stoori juuri sinulle: mies, jonka veppikamerassa ei tapahdu oikeastaan juuri mitään, ja joka on juuri siksi kovin kaunis ilmiö. (Southwest)
- Oliver Sacks oli yksi ajattelija- ja kirjottajaidoleistani. Hänen kumppaninsa päiväkirjoista nappaistu näytepätkä on tosi, tosi hieno ja tosi, tosi surullinen. “The most we can do is to write — intelligently, creatively, critically, evocatively — about what it is like living in the world at this time.” (Guardian)
- Ja kertana kiellon päälle vielä bonusjuttu, jonka oletan kaikkien jo lukeneen: mitä tapahtuu, kun kuningatar Elizabeth kuolee?
Haluatko lisää? Tilaa Viisi-postituslista.
Tiesittekö, että internetistä löytyy tosi paljon hyvää luettavaa? was originally published in Toimitus on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.